Externe compliance officer

U kunt bij Charco & Dique terecht als u niet beschikt over een compliance officer of als u uw huidige compliance officer wilt laten ondersteunen. Door de inzet van een externe compliance officer kunt u de compliance functie onafhankelijk en met de juiste expertise invullen. Als externe compliance officer zullen wij de compliancefunctie inrichten en de werkzaamheden uitvoeren. Ook kunnen we uw compliance officer ondersteunen met onze kennis en ervaring.

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen doen? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen

Invulling van de compliance functie

Elke financiële instelling moet beschikken over een compliance functie en een compliance regeling, waarin is vastgelegd aan welke voorschriften de medewerkers zich moeten houden en hoe wordt toegezien op naleving van deze regeling. Toch zien veel instellingen compliance als extra werkzaamheden naast de reguliere bedrijfsactiviteiten. Dat hoeft niet zo te zijn. Onze specialisten kunnen u hierbij ondersteunen, zodat u focus kunt houden op uw bedrijfsactiviteiten.

Of u nu een externe compliance officer wilt inhuren of ondersteuning wilt voor uw huidige compliance officer, wij kunnen u helpen bij talloze ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving, zoals MiFID IIAIFMD, PSD2 en de AVG. Met onze specialisten houdt u zicht op de relevante en actuele wet- en regelgeving, zodat u uw activiteiten tijdig kunt aanpassen aan de nieuwe normen.

Onze werkwijze

Charco & Dique is de onbetwiste specialist op het gebied van (inter)nationale financiële wet- en regelgeving en draagt als zodanig bij aan (het behoud van) de reputatie van klanten. We richten ons daarbij primair op Europese en Nederlandse wet- en regelgeving. Vanwege de complexiteit van onze vraagstukken werken we nauw samen met onze klanten. Onze aanpak is hierin altijd persoonlijk en proactief. Soms strategisch, soms pragmatisch, maar altijd duurzaam en met vooruitziende blik.

Meer weten?

Bij Charco & Dique beschikken we niet alleen over gedetailleerde kennis van de steeds veranderende financiële wet- en regelgeving, maar hebben we ook als geen ander de ervaring in huis om onze klanten te ondersteunen bij de toepassing ervan. Soms strategisch, soms pragmatisch maar altijd duurzaam en met vooruitziende blik. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Vraag een geheel vrijblijvend, oriënterend adviesgesprek aan met een van onze specialisten.

Adviesgesprek aanvragen