0:00
Artikel

Collega stelt zich voor: Marco Mulleneers

4 min leestijd

Marco Mulleneers werkt al 20 jaar binnen het financieel toezicht. Niet alleen vervulde hij een decennium lang verschillende toezichthoudende rollen bij De Nederlandsche Bank (DNB), hij werkte ook als jurist bij BNP Paribas Asset Management en ABN Amro. Als advocaat deed hij daarnaast ervaring op met het adviseren van financiële ondernemingen rondom toezichtvereisten.

Het werk als consultant bij Charco & Dique biedt Marco de perfecte combinatie van het adviseren over toezichtvraagstukken, de vertaalslag naar de praktijk en een stukje project- en stakeholdermanagement.

Waarom Charco & Dique?

‘’Ik heb lang gewerkt als toezichthouder bij DNB. Binnen deze functie coördineerde ik o.a. interventie- en handhavingstrajecten bij banken, betaalinstellingen, trustkantoren en beleggingsondernemingen bij overtreding van vereisten uit bijvoorbeeld de Wwft, Wft, Wtt of Sanctiewet. Hoewel ik als advocaat en jurist in de financiële sector ook ervaring op heb gedaan met advisering, wil ik graag een stukje verder gaan dan het oplossen van juridische vraagstukken alleen. Bij Charco & Dique krijg ik de kans mij verder te ontwikkelen in deze adviesrol. Naast het geven van juridisch advies kan ik ook meedenken met de vertaling ervan naar de praktijk, en een rol spelen in de uiteindelijke realisatie. Dat extra stukje van de puzzel lijkt mij heel leuk.

Via via kwam ik bij Charco & Dique terecht. Wat mij aansprak was de pragmatische aanpak en de overzichtelijke, platte structuur. Ik voel mij het prettigst in een organisatie waarin ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijg. Ook vind ik gezelligheid belangrijk. Ik merkte meteen dat er hier veel aandacht wordt besteed aan het creëren van een goede sfeer.’’

Wat voeg jij toe?

‘’In de afgelopen jaren heb ik in verschillende rollen met financiële toezichtregelgeving te maken gehad. Hierdoor kan ik vraagstukken vanuit diverse perspectieven benaderen. Door mijn ervaring als toezichthouder kan ik meedenken met financiële ondernemingen om tot oplossingen te komen die werken voor henzelf én de toezichthouder tevreden stemmen.

Van nature ben ik nieuwsgierig en heb ik een kritische blik. Ik wil de context van vraagstukken begrijpen en achterhalen waar de vraag vandaan komt. Daarnaast probeer ik altijd zo praktisch mogelijk en oplossingsgericht te denken. Dit komt ook als consultant goed van pas.

Ik ben meteen aan de slag gegaan met mijn eerste opdracht als senior beleidsmedewerker bij het College van Toezicht Advocatuur, om zo een bijdrage te leveren aan het meer risico gebaseerd inrichten van toezicht. Een opdracht die mij op het lijf geschreven is. Daarnaast zal ik de komende tijd klanten voorbereiden op een onderzoek van de toezichthouder en een bijdrage gaan leveren aan verschillende hersteltrajecten.’’

Neem contact op met Marco Bekijk onze vacatures