0:00
Artikel

Collega stelt zich voor: Laura Blok

3 min leestijd

Laura Blok is per 1 april in dienst gekomen als consultant bij Charco & Dique. Laura (26) is geen onbekende voor ons. De afgelopen 10 maanden heeft zij ons als werkstudent ondersteund, onder meer voor Ruler en op verschillende juridische vraagstukken.

Laura rondt binnenkort haar masterstudie Financieel Recht af aan de Radboud Universiteit. Haar afstudeerscriptie gaat in op de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) die op 10 maart in werking is getreden. Zij gaat hier in het bijzonder in op de behandeling van de twee typen duurzame financiële producten (artikel 8- en 9-producten).

Waarom Charco & Dique?

”Naast mijn werkzaamheden voor Charco & Dique heb ik de afgelopen periode ook andere werkervaringen opgedaan. Zo heb ik in 2020 met veel plezier stage gelopen bij de AFM. Ik heb geleerd hoe een toezichthouder bijvoorbeeld kijkt naar kwalificatievragen rondom MiFID, marktmisbruik en heb daar mijn eigen kennis mogen toepassen. Ook ben ik op dit moment nog werkzaam als student-assistent voor het Instituut voor Financieel Recht. Ik ondersteun hoogleraren met het doen van redactioneel werk en in het doen van juridisch onderzoek. Ik steek een hoop op van het werken op wetenschappelijk niveau.

Charco & Dique biedt mij het platform om mij verder te ontwikkelen in de praktijk. Niet alleen op inhoudelijk gebied, maar zeker ook in het benutten van mijn kennis voor een specifieke klantvraag. Daarnaast heb ik mogen ervaren dat ik mijn talenten en interesses bij Charco & Dique ook breed in kan zetten. Zo heb ik mee mogen werken aan de functionele doorontwikkeling van Ruler. Geen juridisch onderwerp dus; ik mocht nadenken over hoe wet- en regelgeving zo gebruiksvriendelijk mogelijk gebracht en toegepast kan worden. Hierbij kwamen mijn technische en creatieve vaardigheden goed van pas. Een dergelijke diversiteit aan bezigheden spreekt me erg aan. Ik hou ervan dat inhoudelijke onderwerpen bij Charco & Dique niet lastiger gemaakt worden dan ze al zijn.

Tot slot en niet onbelangrijk: de werksfeer bij Charco & Dique is prettig. Er is veel onderling contact, ook in de huidige COVID omstandigheden. Dat maakt dat ik me hier erg thuis voel.”

Wat voeg jij toe?

”Mijn achtergrond is aardig breed en ik heb interesse in verschillende dingen: voordat ik aan mijn rechtenstudie begon heb ik de vooropleiding van de kunstacademie gedaan. Ook heb ik een interdisciplinair honoursprogramma gevolgd waarbij ik me een halfjaar heb beziggehouden met informatica en wiskunde. Hier heb ik leren programmeren. Dit alles onderstreept ook mijn nieuwsgierige aard.

Ik ben analytisch sterk en ga complexe uitdagingen niet uit de weg. Ik werk snel en gestructureerd. Verder kan ik goed luisteren en ben geïnteresseerd in mensen en hun standpunten.”

Neem contact op met Laura