0:00
Artikel

Charco & Dique sluit zich aan bij ProjectiveGroup

3 min leestijd

Per 28 oktober 2022 is Charco & Dique onderdeel van ProjectiveGroup, een internationale adviesgroep gericht op financiële dienstverleners.

Charco & Dique heeft als expert op het gebied van financiële wet- en regelgeving een sterke positie opgebouwd in de Nederlandse financiële sector. Met deze overname vergroot ProjectiveGroup zijn footprint in de Nederlandse markt, met name op het gebied van Compliance en Risk Management.

Alex Poel en Ronald van Dijk, Co-founders en Managing Directors van Charco & Dique: ‘’In de afgelopen 12,5 jaar zijn we gegroeid van 3 naar 50 consultants. We hebben steeds meer internationale klanten en werken aan steeds bredere, complexere trajecten. Om hierop in te kunnen spelen hebben we gezocht naar een partij die past bij onze cultuur, een internationaal netwerk heeft en ons kan aanvullen op gebieden als data-analyse en projectmanagement. Ook biedt deze samenwerking ons extra innovatiekracht om onze initiatieven Ruler en The Ministry of Compliance verder uit te breiden en te internationaliseren. ProjectiveGroup kan op haar beurt weer profiteren van onze expertise op het gebied van compliance en risk management.’’

Stefan Dierckx, Oprichter en CEO ProjectiveGroup: “Onze ambitie om de one-stop-shop financiële dienstverlener in Europa te worden, wordt steeds meer werkelijkheid. Charco & Dique heeft naast een zeer gelijkwaardig DNA en mindset, een diepgaande kennis en veel ervaring in het gebied van legal, risk & compliance. Daarnaast ontwikkelden zij ook het Ministry of Compliance trainingsaanbod en de applicatie Ruler wat voor onze huidige (internationale) klanten zeer interessant is. De toetreding van Charco & Dique tot de groep versterkt onze marktpositie en zorgt ervoor dat wij onze klanten nog beter kunnen bedienen. Wij zijn bijzonder blij dat zij vanaf heden deel uitmaken van ProjectiveGroup.”

Deze nieuwe stap van ProjectiveGroup betekent ook een verdere vooruitgang in de verwezenlijking van de ambities op het gebied van Europese uitbreiding. Vandaag heeft de groep kantoren in onder andere 6 Europese hoofdsteden en een team van bijna 700 experts. Samen met bestaande expertises en recente overnames op het gebied van payments, dataverwerking, (digitale) transformaties en het opleiden, begeleiden en plaatsen van jonge tech talenten, bouwt ProjectiveGroup haar dienstenportfolio verder uit om zo haar klanten alles onder één dak aan te kunnen bieden.

Over Charco & Dique

Charco & Dique is een boutique adviesbureau, gespecialiseerd in internationale financiële wet- en regelgeving. Door het bieden van pragmatisch advies op het gebied van compliance, legal en risk management, helpt Charco & Dique financiële ondernemingen compliant te blijven en hun reputatie te behouden. In de afgelopen jaren is de dienstverlening verder uitgebreid. De applicatie Ruler zorgt ervoor dat financiële instellingen wet- en regelgeving gemakkelijk bij kunnen houden. The Ministry of Compliance verzorgt praktijkgerichte opleidingen voor de financiële sector.

Over ProjectiveGroup

ProjectiveGroup omvangt alle aspecten van transformatie in de huidige (financiële) dienstverlening. ::projective is gespecialiseerd in veranderingstrajecten en projectmanagement, Exellys is de tech-talent incubator, DTSQUARED is de data-expert, Mastermind de pensioen- en managementspecialist, Enigma de betalingsexpert en Charco & Dique de compliance- en risicospecialist.

Samen zijn we een end-to-end partner voor partijen die willen uitblinken in een steeds veranderende omgeving, en helpen wij bedrijven om de uitdagingen van morgen te overwinnen. Onze mensen maken het verschil. Hun passie, diepgaande domeinexpertise en hands-on aanpak leidt tot succes.

www.projectivegroup.com

Vragen? Neem contact met ons op